Unveiling antibiotic residue contamination: assessing yak, dzomo, and hill cattle milk from himalayan region through QuEChERS-HPLC approach and health risk assessment.

 0 Người đánh giá. Xếp hạng trung bình 0

Tác giả: Pallavi Bhardwaj, Atul Kumar, Richa Negi

Ngôn ngữ: eng

Ký hiệu phân loại:

Thông tin xuất bản: India : Journal of food science and technology , 2025

Mô tả vật lý:

Bộ sưu tập: NCBI

ID: 724644

Milk obtained from Yaks, yak hybrid (Dzomo) and hill cattle (Gauri) is major source of nutrients for people inhabiting Himalayas. In present study, QuEChERS approach together with HPLC-UV was used for detection and quantification of tetracycline residues in 170 raw milk samples of hill cattle (60), dzomo (58) and yaks (52) collected from high altitude regions of Himachal Pradesh, a Western Himalayan state of India. The method validated as per European Commission's guidelines was found to be linear (R
Tạo bộ sưu tập với mã QR

THƯ VIỆN - TRƯỜNG ĐẠI HỌC CÔNG NGHỆ TP.HCM

ĐT: (028) 36225755 | Email: tt.thuvien@hutech.edu.vn

Copyright @2024 THƯ VIỆN HUTECH