Antioxidant activity of Mentha piperita phenolics on arsenic induced oxidative stress, biochemical alterations, and cyto-genotoxicity in fish, Channa punctatus.

 0 Người đánh giá. Xếp hạng trung bình 0

Tác giả: Shraddha Dwivedi, Manoj Kumar, Sunil P Trivedi, Kamlesh K Yadav

Ngôn ngữ: eng

Ký hiệu phân loại:

Thông tin xuất bản: Netherlands : Fish physiology and biochemistry , 2025

Mô tả vật lý:

Bộ sưu tập: NCBI

ID: 725685

The study aims to investigate the synergistic antioxidant effects of the phenolics present in Mentha piperita (MP) against arsenic trioxide-induced oxidative stress, biochemical alteration, and cyto-genotoxicity in the fish, Channa punctatus. The phenolic composition of MP estimated by HPLC-PDA analysis reveals the presence of phenolics, viz., ascorbic acid (Rt = 2.763 min.), rutin (Rt = 12.597 min.), caffeic acid (Rt = 18.304 min.), quercetin (Rt = 26.731 min.), luteolin (Rt = 42.709 min.), and hesperetin (Rt = 49.525 min.). The experimental setup consists of four groups (G1-G4) with a density of 12 fish in each. The fishes in G1 served as the control group, whereas the fishes in G2 were exposed to 81.73 mg/L of As
Tạo bộ sưu tập với mã QR

THƯ VIỆN - TRƯỜNG ĐẠI HỌC CÔNG NGHỆ TP.HCM

ĐT: (028) 36225755 | Email: tt.thuvien@hutech.edu.vn

Copyright @2024 THƯ VIỆN HUTECH