A novel α-amylase from Streptococcus thermophilus 17140 with β-glycosidic bond hydrolysis capability for the transformation of rare ginsenosides.

 0 Người đánh giá. Xếp hạng trung bình 0

Tác giả: Wenying Cao, Yue Li, Jinxia Liu, Xinyi Liu, Zhaoqing Song, Dong Wang, Mingyu Xia

Ngôn ngữ: eng

Ký hiệu phân loại:

Thông tin xuất bản: Netherlands : International journal of biological macromolecules , 2025

Mô tả vật lý:

Bộ sưu tập: NCBI

ID: 740565

Alpha-amylases typically act on starch and oligosaccharides that contain α-1,4 glycosidic linkages, while ginsenosides primarily consist of β-1,2 and β-1,6 glycosidic bonds, which cannot be hydrolyzed by α-amylases. However, for the first time, we have successfully isolated Streptococcus thermophilus 17140 (St17140), capable of converting ginsenoside Rb1 into rare ginsenosides. St17140 expresses a novel α-amylase (StAMY), which hydrolyzes ginsenoside Rb1 to produce Rd, gypenoside XVII, F
Tạo bộ sưu tập với mã QR

THƯ VIỆN - TRƯỜNG ĐẠI HỌC CÔNG NGHỆ TP.HCM

ĐT: (028) 36225755 | Email: tt.thuvien@hutech.edu.vn

Copyright @2024 THƯ VIỆN HUTECH