Sodium alginate improves lipid disruption and alters the composition of the gut microbiota in farnesoid X receptor-null mice.

 0 Người đánh giá. Xếp hạng trung bình 0

Tác giả: Kouhei Maeno, Masaaki Miyata, Yoshimasa Sugiura, Reina Takagi

Ngôn ngữ: eng

Ký hiệu phân loại:

Thông tin xuất bản: England : International journal of food sciences and nutrition , 2025

Mô tả vật lý:

Bộ sưu tập: NCBI

ID: 741052

Seaweed-derived dietary fibre sodium alginate (SA) has been shown to present with health benefits in food-derived disease models. To determine whether SA improves the disease rather than merely suppressing its progression, we assessed its effects using farnesoid X receptor (FXR)-deficient mice to provide a model of advanced hyperlipidaemia. Fxr-null mice were fed with a 5% SA-supplemented diet for nine weeks and showed significant decreases in the levels of liver triglycerides (
Tạo bộ sưu tập với mã QR

THƯ VIỆN - TRƯỜNG ĐẠI HỌC CÔNG NGHỆ TP.HCM

ĐT: (028) 36225755 | Email: tt.thuvien@hutech.edu.vn

Copyright @2024 THƯ VIỆN HUTECH