Study of the pretreatment and hydrolysis of a mixture of coffee husk, cowpea bean husk and cocoa pod for bacterial cellulose production.

 0 Người đánh giá. Xếp hạng trung bình 0

Tác giả: Elizama Aguiar-Oliveira, Marcus Bruno Soares Forte, Ederson Paulo Xavier Guilherme, Patrícia Lopes Leal, Bruna Dos Santos Menezes, Kátia Dos Santos Morais

Ngôn ngữ: eng

Ký hiệu phân loại: 633.14 *Rye

Thông tin xuất bản: Germany : Bioprocess and biosystems engineering , 2025

Mô tả vật lý:

Bộ sưu tập: NCBI

ID: 743182

Agro-industrial solid residues (AISR) need to be valued as rich sources of nutrients and energy. This work aimed to obtain reducing sugars (RS) from a mixture of coffee husk (CF), cowpea bean husk (BE) and cocoa pod (CO) to produce bacterial cellulose (BC), a versatile alternative to plant cellulose. The most adequate conditions for pretreatment followed by enzymatic hydrolysis were selected with the Design of Experiments statistical tool for, respectively, a first solid load of 10% (w/v) of a mixture of CF:BE:CO = 2:8:2 in 0.25% (v/v) H
Tạo bộ sưu tập với mã QR

THƯ VIỆN - TRƯỜNG ĐẠI HỌC CÔNG NGHỆ TP.HCM

ĐT: (028) 36225755 | Email: tt.thuvien@hutech.edu.vn

Copyright @2024 THƯ VIỆN HUTECH