Plasma Trimethylamine N-Oxide Levels in Nondialysis Chronic Kidney Disease Patients Following Meal Challenge.

 0 Người đánh giá. Xếp hạng trung bình 0

Tác giả: Natalia A Borges, Denise Mafra, Nara X Moreira, Luna Passeri, Bruna Regis, Marcelo Ribeiro-Alves

Ngôn ngữ: eng

Ký hiệu phân loại: 373.236 Lower level

Thông tin xuất bản: Germany : Molecular nutrition & food research , 2025

Mô tả vật lý:

Bộ sưu tập: NCBI

ID: 747836

Trimethylamine N-oxide (TMAO) is a uremic toxin accumulated in patients with chronic kidney disease (CKD) and involved with atherosclerosis. TMAO is derived from the gut microbiota (nutrient fermentation) and is found in some fish and seafood. This pilot study evaluated the acute effects of cod fish, red meat, and vegetable meal consumption on plasma TMAO levels in nondialysis CKD patients. Patients (five women, three men, 72.5 [7.7] years, body mass index [BMI], 25.6 [1.4] kg/m
Tạo bộ sưu tập với mã QR

THƯ VIỆN - TRƯỜNG ĐẠI HỌC CÔNG NGHỆ TP.HCM

ĐT: (028) 36225755 | Email: tt.thuvien@hutech.edu.vn

Copyright @2024 THƯ VIỆN HUTECH