Phytochemical Characterization, Prooxidant, Antiproliferative and Anti-Inflammatory Potential of Meyna spinosa Roxb. Ex Link Ripe Fruit.

 0 Người đánh giá. Xếp hạng trung bình 0

Tác giả: Rinku Baishya, Dipankar Barman, Anupam Biswas, Jyoti Lakshmi Hati Boruah, Deep Jyoti Das, Vanlalhruaii Famhawite, Rahul Gajbhiye, Moloya Gogoi, Parishmita Gogoi, Prosenjit Mridha, K Nusalu Puro

Ngôn ngữ: eng

Ký hiệu phân loại: 296.1146 Sources

Thông tin xuất bản: Switzerland : Chemistry & biodiversity , 2025

Mô tả vật lý:

Bộ sưu tập: NCBI

ID: 752496

This study highlights the prooxidant, antiproliferative and anti-inflammatory potential of ripe Meyna spinosa Roxb. Ex Link fruit extracts. Chemical analysis by high-resolution mass spectrometry and AAS identified compounds like ursolic acid, oleanolic acid, lupeol, betulin, scopoletin, phloroglucinol and secoxyloganin and micro-elements like iron, copper, zinc and manganese. Antioxidant assays (DPPH, FRAP, metal chelation, reaction oxygen species) revealed that the M. spinosa ethyl acetate extract (MSEA) had higher phenolic (37.83 mg GAE/g DW) and flavonoid (60.22 mg QE/g DW) content, showing strong antioxidant activity (IC
Tạo bộ sưu tập với mã QR

THƯ VIỆN - TRƯỜNG ĐẠI HỌC CÔNG NGHỆ TP.HCM

ĐT: (028) 36225755 | Email: tt.thuvien@hutech.edu.vn

Copyright @2024 THƯ VIỆN HUTECH