Sustainable Supercritical Carbon Dioxide Extraction of Value-Added Lignan from Sesame Meal: Achieving Green Neuroprotection and Waste Valorization by Optimizing Temperature, Solvent, and Pressure.

 0 Người đánh giá. Xếp hạng trung bình 0

Tác giả: Mohsen Gavahian, Kuo-Ching Jan

Ngôn ngữ: eng

Ký hiệu phân loại: 362.74 *Maladjusted young people

Thông tin xuất bản: Switzerland : Molecules (Basel, Switzerland) , 2025

Mô tả vật lý:

Bộ sưu tập: NCBI

ID: 78509

In pursuing sustainable health solutions and growing demand for neuroprotective interventions, the industry demands alternative green extraction technologies to valorize agri-food by-products. This study aimed to develop an optimized supercritical carbon dioxide extraction to isolate sesame meal's functional compound (lignans) and assess their neuroprotective effects. Extraction was performed at various pressures (2-4 kpsi), temperatures (40-60 °C), co-solvent concentrations (2-25 mol% ethanol), and CO
Tạo bộ sưu tập với mã QR

THƯ VIỆN - TRƯỜNG ĐẠI HỌC CÔNG NGHỆ TP.HCM

ĐT: (028) 36225755 | Email: tt.thuvien@hutech.edu.vn

Copyright @2024 THƯ VIỆN HUTECH